Historik

Allt började egentligen redan i december 2009 när Marcus Andersson och Roberth Gustavsson började prata lite om kamerautrustning och att det hade varit kul att starta en fotoklubb. De tog kontakt med Carl Erik ”Affe” Alphonce, som även han tyckte att det lät som en bra idé.

Vi började fundera på vilka personer vi kände som också kunde vara intresserade av en sådan här klubb. Till slut så var vi cirka fem personer som började att träffas en gång i månaden för att prata fotografering.

Arbetsnamnet Dyngevigas Fotoklubb antogs. Vi träffades under året och bjöd in olika intressanta personer samt gjorde några mindre fotoresor. Denna lilla grupp växte och i slutet av 2010 så var vi ett tiotal personer.

I takt med att klubben växte så kände vi hela tiden att vi skulle vilja satsa ytterligare på detta och ta den till nästa steg.

Eftersom det inte fanns någon fotoklubb på Tjörn, så tänkte vi i december 2010 att varför inte starta Tjörn Fotoklubb.

Vi bildade en interimsstyrelse som sedan kallade till årsmöte och bildade av föreningen i januari 2011. Till denna träff så kom det cirka 30 personer.  Då insåg vi att det fanns ett mycket stort fotografiskt intresse på Tjörn.

Den nybildade styrelsen träffades och började ta fram förslag till olika aktiviteter. Till exempel fotoutställning, besök av intressanta föreläsare, resor med mera.

Klubben växer och växer, vi är ett 60-tal medlemmar från Tjörn, Orust, Stenungsund, Lilla Edet och Stockholm.

Detta är historien om Tjörns Fotoklubb, klubben som är öppen för alla oavsett ålder och kunskapsnivå.

Välkommen med i Tjörns fotoklubb du också!