Johan Siggesson: Kalahari – skoningslöst, vilt och vackert

Torsdag 12 september kl 18.30, Häggvallskolans aula

Torrt, varmt och dubbelt så stort som Spanien. Med ett förvånansvärt rikt djurliv är Kalaharis skoningslösa stäppområde i södra Afrika ett område Johan Siggesson regelbundet återvänder till. Runt de uttorkade flodbäddarna och vid vattenhålen utspelar sig dagligen en kamp på liv och död. Möjligheten att se lejon, leopard, gepard och ökenlo ”in action” har gett Kalahari kultstatus bland fotografer och naturintresserade.

Johan Siggesson/N är född 1977 och uppvuxen i Älvängen strax norr om Göteborg. Han bor sedan 2002 på ön Malta mitt i Medelhavet. Johan har alltid varit intresserad av natur och det är främst djuren som fascinerar honom. Han arbetar som fotoguide för svenska och utländska researrangörer och är nyligen invald i föreningen Naturfotograferna och har de senaste åren haft framgång i stora internationella naturfototävlingar med kategorivinster i European Wildlife Photographer of the Year, Travel Photographer of the Year och Scottish Nature Photographer of the Year där han också vann hela tävlingen.

Entré 50 kr. Fri entré för medlemmar i Tjörns fotoklubb.

Arrangeras i samverkan mellan Tjörns fotoklubb och Studieförbundet Vuxenskolan.