Alla inlägg av admin

Johan Siggesson: Kalahari – skoningslöst, vilt och vackert

Torsdag 12 september kl 18.30, Häggvallskolans aula

Torrt, varmt och dubbelt så stort som Spanien. Med ett förvånansvärt rikt djurliv är Kalaharis skoningslösa stäppområde i södra Afrika ett område Johan Siggesson regelbundet återvänder till. Runt de uttorkade flodbäddarna och vid vattenhålen utspelar sig dagligen en kamp på liv och död. Möjligheten att se lejon, leopard, gepard och ökenlo ”in action” har gett Kalahari kultstatus bland fotografer och naturintresserade.

Johan Siggesson/N är född 1977 och uppvuxen i Älvängen strax norr om Göteborg. Han bor sedan 2002 på ön Malta mitt i Medelhavet. Johan har alltid varit intresserad av natur och det är främst djuren som fascinerar honom. Han arbetar som fotoguide för svenska och utländska researrangörer och är nyligen invald i föreningen Naturfotograferna och har de senaste åren haft framgång i stora internationella naturfototävlingar med kategorivinster i European Wildlife Photographer of the Year, Travel Photographer of the Year och Scottish Nature Photographer of the Year där han också vann hela tävlingen.

Entré 50 kr. Fri entré för medlemmar i Tjörns fotoklubb.

Arrangeras i samverkan mellan Tjörns fotoklubb och Studieförbundet Vuxenskolan.

Nu startar fotovåren!

2017 blev ett aktivt år för Tjörns fotoklubb med många uppskattade aktiviteter.  Läs om förra årets aktiviteter i Tjörns fotoklubb verksamhetsberättelse 2017.

Och nu väntar vårens program – fotoföreläsningar, fotoutflykter och utställningar med innehåll som streetfoto, naturfoto och Lightroom. Och det blir säkert mer! Håll utkik på vår hemsida.

Program våren 2018

Ny medlem?

För att vara säker på att du får veta vad som händer i klubben, ta del av våra aktiviteter och få aktuell information – meddela din mejl till info@tjornsfotoklubb.se.  Och gå med i vår facebook-grupp Tjörns fotoklubbs medlemmar för nyheter och tips.

Är du inte medlem?
Välkommen till Tjörns fotoklubb

Fotoklubben medverkar i Tjörns kulturvecka!

Fotoutställning – Med bilden i fokus

Säbygårdens Magasin
Söndag 1 oktober  kl 16-20 (Knut & Maria spelar kl 17-19, entré)
Tisdag 3 oktober kl 18-20
Onsdag 4 oktober kl 18-20
Torsdag 5 oktober kl 18-20
Lördag 7 oktober kl 14-16

Vi som bor här

Onsdag 4 oktober kl 18-21,  Billströmska folkhögskolan
Fotoklubben medverkar med bilder från Tjörn: Smultronställen, konflikter människa-natur.
Läs mer om föreställningen Vi som bor här

Nyfiken på foto?

Torsdag 5 oktober kl 18-20 Säbygårdens Magasin
Vill du komma igång och fotografera? Har du en kamera hemma som du inte använder? Har du frågor om foto? Tjörns fotoklubb finns på plats för att berätta om sin verksamhet och svara på dina frågor!
Kaffeservering.